perjantai 9. lokakuuta 2015

comeback (taas)

heipodei.

Mitenköhän tätä nyt oikein voisi taas puolustaa. Siis sitä että on tullut blogi jätettyä hieman tuuliajolle tässä viime aikoina. Eli toisin sanoen puoli vuotta :O. No joka tapauksessa eiköhän ole aika taas kaivaa blogi naftalista, ja tehdä samalla "pienimuotoinen" uudistus blogissa ja sen sisällössä.

Nimittäin pohdiskelin tuossa kun bloggeriin palauduin, että minulla on 4 blogia, joista osa on ollut käyttämättä jo jonkin aikaa, ja uusinkin, eli tuo lautapeliblogi on ollut hiljaisena yhtä pitkään tämän kanssa. Joten mietin että tarvitsenko niin montaa eri blogia, kun voisin aivan hyvin kirjoittaa kaikki postaukseni tämän yhden ja saman blogin alle. Näin itselle ei tule niin kovia paineita kirjottaa usemapaa blogia, ja samalla sisällöstä tulee monenkirjavampaa.

Joten jos tässä nyt taas intoutuu kunnolla blogia ylläpitämään, niin tänne blogiin on sitten jatkossa luvassa kaikkea nörttimäistä sisältöä, niin videpeleistä, lautapeleistä ja kenties välillä jotain muuta nörtteilyyn liittyvää.

Mutta mitäpä nyt sitten on tullut puuhailtua? No minäpä kerron.

Viimeaikoina olen käyttänyt aikaa hyvin paljon lukemiseen, mutta toki pelailua on tullut monessa eri muodossa välillä harrastettua. Lautapelien puolella pelailu on kavereiden kanssa painottunut hyvin pitkälti pöytälätkän ja menolipun parissa. En muistanutkaan miten mukavaa menolipun pelaaminen hyvällä porukalla voi olla.

Lisäksi olen toki pelaillut tietokoneella ja pleikkarillakin välillä. Ps3:n puolella on tullut tuota vanhaa nhl 14:sta pelailtua silloin tällöin, mutta pääsääntöisesti olen pelaillut tietokoneella. Suurimmat tunnit on tullut täyteen The binding of isaac:rebirthin parissa, jonka pelatut tunnit steamkirjaston mukaan tällähetkellä on 95 tuntia. Luku oli vielä muutamia viikkoja sitten jossain 70 tunnin tietämillä, eli ihan hyvinhän siihenkin aikaa on taas uponnut. Ja uskon että loppukuusta tulee uppoamaan enemmänkin, kun peliin on tulossa iso päivitys, tai oikeammin dlc nimeltä afterbirth. itse tuon dlc:n jo maksoin, joten nyt vain odotellaan loppukuussa koittavaa julkasupäivää :)

Lisäksi tässä muutamana päivänä on taas kiinnostuksen saanut vanha tuttu peli, jota itse en ennen steamia ja pelin siellä julkaisua ole omistanut, mutta aina kun perheellä pienempänä ollessani matkustettiin mummolaa, tai mamman ja papan luokse kuten meillä on tapana ollu sanoa, on siellä vanhalla tietokoneella tullut pelattua erästä hyvinkin klassista peliä. Peli on nimeltään Chips challenge. Peli jossa on erilaisia puzzle huoneita. Tavoitteena on päästä aina huoneen lopussa sijaitsevaan exit ruutuun, ja kerätä sitä ennen kaikki kentässä löytyvät Chipit, eli tietokone komponentit.

Aikaisemmin en pelin juonesta sen paremmin tiennyt, mutta nyt sitäkin on hieman paremmin avattu steam julkaisun myötä, ja samalla krafiikoita on hieman päivitetty, mutta pelattavuudeltaan peli on täysin samanlainen. Pentuna me ei koskaan olla saatu pelattua veljen kanssa kaikkia kenttiä läpi, mutta peli oli armollinen usein kuolevalle, ja päästi skippaamaan leveleitä jos tosiaan kentässä kuoli tarpeeksi usein. Nyttemmin en ainakaan samaan ominaisuuteen ole törmännyt tässä uudelleenjulkaisussa, mutta nyt tavoitteena kun onkin pelata kaikki kentät läpi, niin en sitä kaipaisikaan :) Pelissä on 149 kenttää, ja itse olen tällä hetkellä muistaakseni joko kentässä 88 tai 89, joten tekemistä vielä riittää :)

Ja iloiseksi yllätykseksi steamissa on julkaistu myös chipc challenge 2, jonka olemassa olosta en tiennytkään aikaisemmin. Ja oikeastaan sitä ei myöskään tietääkseni ole koskaan julkaistukkaan ennen steam julkaisua, johtuen kiistoista pelin tekijän ja julkaisevan pelitalon välillä. Mutta onneksi se nyt steamissa on julkaistu, joten tekemistä riittää myös sitten kun 149 kenttää ykkösestä on läpäisty :)

Mutta sellaistapa tässä nyt viimeaikoina. Tarkoituksena olisi tosiaan nyt alkaa taas "hieman" ahkerammin kuin kerran puoleenvuoteen täällä alkaa tekstejä julkaisemaan, joten tässä sitä taas mennään :) tulevissa postauksissa tavoitteena olisi myös saada sisältöön kuviakin tekstin väliin, niin ei ole pelkkää tekstiäkään koko sisältö :) Mutta se sitten vasta seuraavasta postauksesta lähtien :D Mutta nyt on tämän nörtin syötävä jotain, joten päätän tämän tekstin tähän :) ensi kertaan siis vain :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti