torstai 15. lokakuuta 2015

Uutta ja vanhaa.

Hieman pidempään meni tähän postauksen toteuttamiseen kuin alunperin suunnittelin, mutta se johtuu ihan siitä oli vieraita ja olin itsekkin poissa kotoa. Veli tyttöystävänsä kanssa tuli käymään, ja lähdin heidän matkaansa äidin luokse äitiä moikkaamaan, joten siksi aikaa blogille ei vaan riittänyt :) mutta se ei tarkoita ettei pelailtua olisi tullut :)

Hieman ennen koko härdelliä, pelailin isaaccia, ja sain siinä sen 100 pelattua tuntia kasaan. Mutta muuten aikaa ei tietokoneelle tai konsoleille ole riittänyt. Mutta lautapeleille sitäkin enemmän.

Aivan ensiksi pelattiin meillä kavereiden ja pikkuveljen ja hänen tyttöystävänsä kanssa vanhoja tuttuja mm. Saboteuria. Sitten kun siirryttiin äidin lujokse, pikkuveli osti Hanabi nimisen lauta, tai tässätapauksessa korttipelin. Pelattiin samana iltana sitä ensimmäisen kerran ja täytyy sanoa että innostuin pelistä erittäin paljon.

Hanabin idea on mielenkiintoinen. Pelaajien tarkoituksena on rakentaa yhteistyönä muiden pelaajien kanssa mahdollisimman hyvä ilotulitus. SE tapahtuu pelaamalla eri värisiä kortteja omiin pinoihinsa 1:sestä 5:seen. Värejä on muistaakseni 5, ja vaihtoehtoisesti 6. Jokaiselle pelaajalle jaettiin neljä korttia, mutta se mikä hommasta tekee mielenkiintoisen, on se että itse et näe omia kortteja, vaan vain muiden. Jokaisella pelaajalla on mahdollista tehdä 1 kolmesta vaihtoehdosta. Joko antamaan vinkin jollekin toiselle pelaajalle, eli vinkata minkävärisiä joktut tämän korteissa on, tai mitä numneroita jotkut kortit on. Mutta vain jomman kumman yhdellä vinkillä. Toinen vaihtoehto on pelata kortti, jolloin sen pitää sopia pöytään. ja kun kortit pitää pelata numerojärjestyksessä, niin pitää olla tarkkana että pelaa oikein. Ja virheitä ei saa tehdä kuin kolme, tai peli on ohi, joten siksi tarkkana pitää olla. Kolmas vaihtoehto on vaihtaa ýhden kortin.

Vinkkejä on käytettävissä 8, joten niiden kanssa pitää olla tarkkana. Kortteja vaihtamalla saa avattua aina yhden lisä vinkin, joten se auttaa kyllä. Mutta kortteja ei kuitenkaan ihan hirveästi poiskaan heittää, sillä tiettyjä kortteja on hyvin rajoitetusti. Jokaisen värin 1:siä on kolme kappaletta, ja vitosia on vain yksi. Muita numeroita on aina 2 kappaletta, joten jos aikoo pelata täydellisen pelin, ja saada jokainen väri 5:seen asti, niin ei voi heittää kortteja ihan summamutikassa poiskaan.

Alku peli meni kyllä kyllä melko helpostikkin, kun joku vinkkasi että jollakulla on ykkönen, niin sen uskalsi pelata aivan surutta, Mutta toisesta ykkösestä lähtien alkokin jo jännittää, sillä samaa väriäkään ei saa olla kahta pinoa, joten tarkkana piti olla. Hyvin pian oltiin tilanteessa että vinkkejä on jäljellä pari, mutta pöydässä ei vielä paljoa mitään. Sitten alkoikin hyvin pian yhden vinkin varassa keikkumisen kierre, eli piti antaa seuraavalle pelaajalle vinkki että tuo kortti on sen numeroinen tai sen värinen ja siitä meni viimeinen vinkki, mutta seuraava tiesi että se heitetään pois, ja siitä taas saatiin yksi vinkki, ja niin menikin pari kierrosta. Sitten minulle sattu tulemaan parikin ykköstä, joten tiesin monta vuoroa etukäteen jo mitä tulen tekemään, joten saatiin pari lisä vinkkiä, ja välillä pelattua kortteja pöytäänkin.

Loppujen lopuksi peli päättyi kun viimeinen nostopinon kortti nostettiin, ja jokainen sai vielä yhden vuoron. Viimeisillä vuoroilla otettiin riskejä, kun 2 virhettä oli vielä käyttämättä, ja päästiinkin lopulta 15:sta pisteeseen, ja kun 25 on maksimi, niin noin ensimmäiseksi peliksi se meni yllättävän hyvin :)

Sen jälkeen pelattiinkin vanhaa tuttavuutta afrikan tähteä, mutta onneksi sen suht tuoreella retkikunnat lisäosalla, joten sekin oli jälleenkerran mielenkiintoinen peli, joka lopulta päättyi tiukan taistelujn jälkeen omalta osaltani tappioon. Mutta hauskaa oli, joten se on aina tärkeintä :)

Lisäksi itse ostin New york 1901 lautapelin, joka on tämän vuoden Vuoden strategiapeli voittaja, joten kunhan siteä pelaamaan pääsee, niin uskon että tulee olemaan jänniä hetkiä sen parissa :)

Mutta siinäpä oikeastaan kaikki tässä alkuviikon ajalta. Loppuviikosta en tiedä miten aikaa eri pelailuille jää, kun lauantaina on eräs tapahtuma, mutta kirjoittelen tänne taas kun jotain tulee tehtyä. Siihen asti näkemiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti