keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Salamurhailua

Paljon on taasw kerennyt pelailla sitten viime postauksen, joten aika taas kertoilla hieman pelillisiä kuulumisia.

Viime postauksen jälkeen on tullut pelailtua muutakin kuin vain isaaccia, Sillä katselin joku päivä eri tyyppien striimejä, joissa he pelailivat uusinta assasins creediä, eli syndicatea. Itselläni sitä ei ole, mutta omistan kaikki assasiins creedit ykkösestä neloseen, mutta koska tahdon pelata ne järjestyksessä, ei kolmosta tai nelosta ole vielä tullut edes koskettua. Nyt annan varoituksen spoilereista, sillä kirjoitan assassins creed 2:sen loppupäästä ja kolmosen alusta, joten pieniä spoilereita on pakko sisällyttää, mutta ei kovin isoja.

No joten striimistä innostuneena päätin jatkaa AC: 2:sen pelaamista. Ja täytyy sanoa että nyt muistin miksi olin jäänyt siihen mihin olin. Tehtävänä oli tappaa jonkun tyypin 8 tai 9 kenraalia, ja jokaisen tappaminen oli erilainen tehtävä, mutta kaikki yhtä lukuunottamatta oli aivan älyttömän ärsyttäviä tehtävinä. Varsinkin takaa-ajo tehtävät on jotain todella hirveää tuossa pelissä, ja tietysti seassa oli sellaisiakin. Jonkun salamurhaus huomaamatta on kaikkmein mielenkiintoisinta, mutta pelin rajoitteiden takia myöskin hyvin haastavaa.

Kun nyt sitten paneuduin peli pelaamaan, sain kuin sainkin sen vihdoin pelattua läpi. Ainoa mitä en ymmärrä, on se että miksi pelin lopputekstien aikana piti olla joku "nykyaikaan" sijoittuva "lisätehtävä". Kun peleissä on seurattu Desmont nimistä tyyppiä, joka koneen avulla matkaa menneisiin aikoihin muistoissaan, ja täten saavuttaa esi-isiensä muistot, jotka sattuivat olemaan assasiinejä, ja menneisyydessä täytyy selvittää ertään artifaktin sijainti. Ja se kakkosessa selvisikin lopussa.

No sitten aloitin kolmosen, ja Alussa tietty on taas pieni pätkä nykyaikaa. Koko juonen ytimenä on vuosi 2012 ja silloin lähestyvä maailmanloppu pelimaailmassa, ja se estääksemme on taas palattava menneisyyteen ja kolmannen esi-isän muistoihin, jotta saadaan joku toinen artifakti että maailmanloppu saadaan estettyä. Sitten päästään vihdoin taas menneisyyteen, mutta ai jumaliste miten pitkään kestää tutorial tehtävät. Sitten jossain parin chapterin jälkeen tulee yllätys joka muuttaa hieman asioita, ja sitten tuleekin nykyaikaan sijoittuvaa tapahtumaa.

Ja se onkin ehkä kaikkein turhimman tuntuista pelissä, ainakin tällä hetkellä, sillä koska pelissä pelataan Amerikan perustamisen aikaista ajankohtaa muuten, ja kaikki tapahtuu siellä, paitsi sitten nämä "suuren pääjuonen" kuviot jotka tapahtuu "nykyajassa" eli lienee jossain vuoden 2011 tai 2012 tienoilla, mutta nykyaika hommat on tuossa vaan niin saakelin turhaa pashaa, että se vaan rikkoo fiilistä ja intensiteettiä, kun yhtäkkiä tempaistaankin nykyaikaan, vaikkakin ne tapahtuu chapterien välissä, mutta silti, kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

No, nyt tällä hetkellä olen pelissä aloittamassa juuri chapter 10:n, ja tietääkseni pelissä on 13 chapteria, joten loppua kohti mennään. Toki 6 ekaa olikin kyllä tutoriaaleja, joten kun sanoin pitkästä tutoriaalista niin se todella oli aivan liian pitkä ja turhauttava.

Nyt on luvassa hieman isompaa spoileria, joten jos assassins creed 3 on pelaamatta ja ei halua tietää mitään juonesta niin ei kannata lukea, kerron nimittäin hieman chapter 9:stä, jonka juuri pelasin.

Nimittäin sattuu olemaan niin, että tuo chapter 9 on kyllä suurimman luokan pask....pashaa mitä vaan voi olla. Vaikkakin se onneksi sijoittuu kyllä tuohon menneisyyteen ja amerikkaan, niin silti se on vaan niin typerä, se ei vaan ole millään tavalla järkevä. Kun siis, saadaan tehtävä joltain päälliköltä, liekklö jopa itse George Washington, tehtävä hankkia joitain sotatarvikkeita takaisin. Mutta niitä jahdatessa törmätään päähenkilön isään, joka on muuten pelin pääpahis, ja sitten lyöttäydytäänkin yksiin tämän kanssa, jotta isäpappa saa tapettua tuon petturin joka vei ne kamat joita minä jahtaan, ja minä saan ne kamat. Mutta kun se ei vaan ole mitenkään järkevää!!! Miksi ihmeessä kumpikaan haluaisi tehdä yhteistyötä. Kyllä, he ovat isä ja poika, mutta päähenkilö on tappanut jo muutamia isänsä kavereita, ja laittanut muutenkin tosi paljon kapuloita isäpapan rattaisiin, ja tosiaan päämääränä on lopulta tappaa isä, ja isäkin on tosiaankin laittanut pojan rattaisiin kapuloita, kun aiheutti tämän äidin kuoleman ja kylän tuhon ja kylvää tuhoa ja vaikeuksia. Joten kaikin puolin tuo yhteistyö on vaan erittäin TYPERÄ! Ellei tässä nyt viimeisten 3:n chapterrin aikana tapahdu jotain joka muuttaa asian niin, että isistäkin tulee assasiini, mutta sekin nyt ei oikein tunnu järkevältä, kun se nyt sattuu olemaan assassiinien vihollisten eli templarien päämies amerikassa. Joten lienee järkevää sanoa että  chapter 9 oli kyllä jotain aivan hirveää sontaa minun mielestä. Ei vaan millään tavalla järkevää.

No se siitä. Saa nyt sitten nähdä miten homma tuosta etenee kun seuraavalla kerralla tuosta jatkan. Kaikkein eniten huolestuttaa minkälaista sontaa tuo "nykyajan" juoni vielä tuleekaan tarjoamaan. Varmaan ainakin 1 ellei jopa 2:kin eri pätkää joudu tuossa nykyisyydessä pelaamaan...

Mutta on enhän minä tuota peliä pelaisi ellei se olisi kiinnostava ja kiehtova. Juoni nyt välillä on vähän mitä on, mutta iso osa vapaaehtoisista tekemisistä on kyllä kiehtovaa. Pelissä pääsee metsästämään ja laiva tehtäviäkin olisi, mutta ne nyt ei oikein nappaa. Vaikka varmaan kllä pitäisi, kun nelos assassiins creed nyt kuitenkin sattuu olemaan melkeinpä pelkkää merirosvoutta, joten siinä sitä ainakin riittää.

Mutta sellasta. Tulipas hieman kirjoitettua :D Lienee asiallista nyt lopetella siis. Mutta assasiinin parissa tulee varmaankin tässä lähipäivinäkin vietettyä jonkin verran, joten uskoisin että seuraavassa postauksessa kenties luvassa lisää assassiinoilua :) siihen asti näkemiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti